Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Column: Cees Veerman is een rampenminister

  • Marrik

    Behoort u ook tot de meerderheid van de Nederlandse bevolking die zich gemiddeld 27 keer per dag serieus afvraagt waar minister Cees Veerman zich nou eigenlijk precies mee bezig zou moeten houden als minister? Wel, ik kan u troosten: Ook Veerman zelf behoort tot deze categorie.

    Veerman meent minister te zijn van Landbouw-, Natuur- en Voedselrampen. De vogelpestcrisis was totnogtoe het hoogtepunt van zijn ministerschap. Het besmettelijke Aviaire Influenza was een reëel gevaar, dankzij krachtdadig optreden wist Veerman er een heuse ramp van te maken.

    Veerman is een man met een vooruitziende blik. De kippen zijn geruimd, de crisis is officieel afgesloten, maar Veerman voorziet alweer een volgende crisis: ?Zonder derogatie gaat de helft van de veehouderij eraan?.

    Ja, Brussel moet Nederland tegemoet komen. Onze grond neemt immers meer mest op dan die schuine Alpenweitjes en die kale Franse en Spaanse rotspercelen. Dat Brussel hier geen boodschap aan heeft, dat snapt Veerman zelf ook wel. Meer mest betekent hogere opbrengsten. En dat is concurrentievervalsing. Dat kan natuurlijk niet.

    De Boerderij sloeg aan het rekenen. Ze pakten de cijfers van Bureau Heffingen en het CBS erbij en concludeerden: het valt wel mee. We kunnen de mest best kwijt, zonder die derogatie.

    Maar Veerman zou geen rampenminister zijn, of hij verwijst de berekening naar de prullenbak. We hoeven nergens voor te vrezen, die hangt weer een ramp boven het hoofd. Veerman zorgt ervoor: de helft van de veehouderij gaat eraan.

    Met veehouders is het net als met besmette kippen. Of het nu nodig is of niet, ze gaan eraan!

    Desnoods moet Veerman er zelf voor in Brussel gaan pleiten.

  • paul

    Wat wil je met een oude landbouw minister in het Kabinet die miljoenen gezonde dieren heeft laten afslachten. We hebben dus geen 1 ,maar 2 ministers van landbouw en gezien hun verleden voorspelt dat weinig goeds voor de toekomst voor mens en dier